BLOG

MUTLULUKLAR ÜLKESİ TAYLAND...

MUTLULUKLAR ÜLKESİ TAYLAND
Yüzölçümü 513 bin kilometre kare olan Tayland’ın nüfusu 68 milyon civarı olup sadece başkent Bangkok’ta 8 milyona yakın insan yaşar.
Başkenti olan Bangkok’uk resmi adı Tayca’da 166 harften oluşan
Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”tir olup manacada 
Meleklerin yaşadığı Şehir anlamındadır.
Ten olarak bronz olmak fakirliği temsil ettiği için, Taylandlılar güneşten korunur ve elleri yüzleri dahil bir takım giysilerle kapatırlar.
Tayland toplam  1430 adadan oluşmaktadır.
Tayland bayrağı üzerindeki iki yatay kırmızı çizgi ülke ve yaşayan insanlarını, beyaz çizgilerse Budizm’i, mavi kalın çizgi ise Kraliyet ailesini temsil eder.
Ülkenin resmi dili Tayca’dır. Genel dini ise Budizm’dir.
Dünyada var olan hayvan türlerinin yüzde 10’u kadarı  bu ülkededir.
Tayland’da filler önemli bir sembol olup 3000 civarı bir fil çeşitli işlerde çalıştırılmaktadır.
Tayland’da orkide çiçeği çok önemli bir rol içermekte olup 1500’den fazla çeşidi bulunmakta ve neredeyse tamamı ihraç edilmektedir.
Taylar Dünyanın en güler yüzlü halkı olarak kabul edilirler. Sömürgeleştirilmeyen tek Asya ülkesidir.
Tayland’da 35 binden fazla tapınak mevcuttur.
Halk kral ve ailesini çok sever bu yüzden yabancıların Kral ya da ailesiyle ilgili olumsuz konuşmaları hakaret olarak kabul edilir ve kanunlar bazında bunun cezası vardır.
Kraliyet ailesi üyelerinden birine dokunmak yasaktır. Bu yüzden Tayland tarihinde herkesin gözü önünde dokunulamadığı için boğularak ölen bir kraliçe vardır.
TAYLAND’DA NERELER GEZİLİR…
Şehrin tarihi bölgesi olan Rattanakosin Adası, Bangkok’ta görülecek yerlerin bir çoğunun bir arada olduğu bir yerdir. 
Sırasıyla; Tayland Kraliyet Sarayı, Yatan Budha Tapınağı, Şafak Tapınağı, Zümrüt Budha Tapınağı Bangkok’ta başlıca gezilecek yerler arasında yer alır.
Şehrin her yerinde bulunan 3 tekerlekli TUK TUK adı verilen araçlarla buraları gezmek ayrı bir keyif verecektir sizlere…
Ayrıca Chao Praya Nehri üzerinde tekne gezisi yapılarak, nehirdeki barakalarda süren  hayata şahit olunabilir ve kedi balıklarını ellerinizle besleyebilirsiniz.
Tayland’ın en popüler  aktivitesinden biri olan Yüzen Pazar  görülmesi gereken yerlerden birisidir.
Phuket plajları, gece hayatı, ve  masaj salonları ile hem eğlencenin hem de doğal güzelliklerin adasıdır. Koh Phi Phi’de dünyaca ünlü Maya Plajını, Bamboo Adası’nı keşfedin.
Doğal güzellikler açısından muhteşem yerlerden biri olan Krabi’yi mutlaka ziyaret edin.
Koh Panyee ve James Bond Adası gibi güzellikleri barındıran Ao Phang Nga National Park’a düzenlenen tekne turlarına mutlaka katılın.
Asya’da eğlencenin kalbi Pattaya şehrini keşfedin. Pattaya Walking Street’de yer alan yüzlerce gece kulüplerinde eğlencenin tadını çıkartın.
Nong Nooch Botanik Bahçesi, fil, timsah ve yılan çiftliklerindeki showları izleyebilirsiniz.
Hemen yanı başındaki cennet Coral Adasına bot turları ile geçip mutlaka bir gününüzü buna ayırın.
Kuzey’de yer alan Chiang Mai, Thai geleneksel yaşamını görmek için en ideal yerlerden birisidir. Fil safarisi, kaya tırmanışı,
orkide çiftlikleri ve gece pazarı aktiviteleri için bulunmaz fırsatlar sunar.
TAYLAND İÇİN EN UYGUN TARİH ARALIĞI
Tayland tropik bir iklime sahip olduğu için, yılın her dönemi ziyaret edilmeye uygundur, fakat serin ve kuru sezonlarda ziyaret etmek en doğrusudur. 
Ülkeye gitmek için en uygun zaman Kasım-Şubat arasındaki yağışın az olduğu ve çok sıcak olmadığı dönemdir.
Chiang Mai’ye yakın Myanmar’ın sınırına yakın olan bölgede Padaung kabilesi yer alıyor. Padaung kadınları oldukça ilginç bir geleneğe günümüzde yaşatmaya çalışıyorlar.
Uzun Boyunlu Karen kadınları çocukluk döneminden başlayarak yaşlılıklarının son dönemine kadar boyunlarına demir halkalar takıyorlar.
Yaklaşık olarak hayatları boyunca 20 halka takan kadınlar, bu şekilde oldukça uzun boyunlara sahip oluyorlar.
Aynı işlemi bacak ve diz bölgelerine de uygulayan Karen kadınlarının bu geleneği, geçmişte ejderha saldırılarına çok uğramalarından dolayı onlara benzeme çabasından gelmektedir.
Uzun boyunlu kadınları görmek isterseniz, köylerine girmek için ücret ödemeniz gerekiyor.
Turistler için aynı zamanda alışveriş noktasına dönüşmüş bu köylerde uzun boyunlu kadınlar hediyelik eşya satışları yapıyorlar.
Guinness rekorlar kitabına girmesini sağlayan gelenekleri Padaung kabilesi kadınları için bir gurur kaynağı olsa da
genel olarak baktığınızda oldukça sağlıksız bir yaşam süreci demek anlamına geldiğini söyleyebiliriz.
Hazırlayan: Bekir GENÇOĞLU / Three Season Organization

25-02-2019

MUTLULUKLAR ÜLKESİ TAYLAND...